حمله به سفارتخانه های آمریکا در یازدهم سپتامبر
تاریخ نشر:باسمه تعالی
ظاهرا تمام تظاهرات روز یازدهم سپتامبر و حمله به سفارتخانه های آمریکا در این روز توسط گروه های سلفی سازماندهی شده بود و با یک برنامه قبلی اجرا شد. موضوع اصلی تظاهرات مصر چنین عنوان شد که چطور آمریکا بتواند در مصر سفارت داشته باشد، در حالی که شیخ عبدالرحمن که فردی کور است و به بهانه واهی کمک به بمب گذاری سال 1993 در زندان است، را اسیر کرده باشد. وبسایت memritv.org که اخبار منتشر شده در رسانه های خاورمیانه را ترجمه کرده و جمع آوری می کند، نیز در این باره خبرهایی را منتشر کرده است. حمله به سفارت آمریکا در بنغازی نیز تلافی قتل شیخ حسن محمد قائد از رهبران القاعده عنوان شده بود.
البته این مطلب نیز باید در جای خود بحث شود که حضور سفیر آمریکا در بنغازی خبری محرمانه بوده و احتمالا توسط سرویس های اطلاعاتی به حمله کنندگان داده شده است و بدون تجهیزات کافی و نقشه عملیاتی و افراد کارآزموده این حمله قابل انجام نبود.
یکی از نشانه های سازمان دهی قبلی این اتفاقات در کشورهای مختلف، استفاده از پرچم های سیاه متحدالشکل بطور هماهنگ و همزمان بود.
اما نکته جالب این است که خبرگزاری های غربی در اقدامی هماهنگ دلیل این حملات را فیلمی سخیف و بی ارزش که چند وقت بود در سایت یوتیوب موجود بود و هیچکس به آن توجه نمی کرد، عنوان کردند و دلیل و انگیزه اصلی حملات را سانسور کردند. این کار چنان با قدرت انجام شد که بقیه دنیا فکر کردند که آمریکا با پخش فیلم موهن قصد توهین داشته و تظاهرات روزهای بعد در گوشه و کنار جهان، برعلیه این فیلم انجام شد و حتی در ایران موجب موضع گیری رهبران مذهبی شد. ظاهرا آمریکا مایل نبوده که افکار عمومی غربیها به میزان نفرت مردم کشورهای دیگر از سیاستهای سلطه جویانه دولت خود آگاه شوند و ترجیح داده که با معرفی یک فیلم موهن به عنوان دلیل دشمنی با آمریکا، ذهن غربیها را آماده جنگ مذهبی کند. البته در این کار با نسبت دادن ساخت این فیلم به یهودیها، در غرب به احساسات ضد یهودی هم دامن زدند و بعد با معرفی یک مسیحی قبطی به عنوان سازنده، سعی کردند به ایجاد زمینه جنگ داخلی در مصر بین مسیحی ها و مسلمانان کمک کنند.
اخبار دیگری نیز حاکی از آن است که آمریکا از برنامه چنین حمله ای به سفارتخانه های خود خبر داشته [1],[2] ولی سفیر خود را مطلع نکرده تا کشته شود و بتواند از این ماجرا استفاده لازم را ببرد.
همین مطلب که قدرت رسانه ها به حدی است که میتوانند برای مردم یک واقعیت مجازی درست کنند و آنها را از واقعیت دور نگه دارند، عبرت انگیز است. بعضی ها فکر می کنند که دنیا دهکده ای جهانی شده و هر اتفاقی هر کجای دنیا بیافتد، همه به سرعت از اصل قضیه باخبر میشوند. در حالی که قضیه عکس این است و فقط واقعیتی مجازی که صاحبان رسانه ها بخواهند را دریافت می کنند.
در دوره اخیر کسانی که در دنیای اسلام به دنبال روشن فکری دینی میخواهند بروند، به دام گروه های سلفی می افتند. ایراد اساسی چنین گروه هایی این است که رهبری آنها در دست گروه های شیطانی است و عملا پیروان خود را به نحوی هدایت می کنند که در خدمت منافع آنها کار کنند. به عنوان مثال گروه القاعده ادعای دشمنی با آمریکا و اسرائیل را داشته، ولی عملا تمام بمب گذاری ها و کشتارهای آنها متوجه مسلمانان بوده است و تا کنون حتی یکبار یک یهودی در عملیات آنها کشته نشده است.