اخیرا 6 هواپیمای نظامی روسیه سقوط کرده اند
تاریخ نشر:باسمه تعالی
از ماه گذشته میلادی تا به حال، 6 هواپیمای نظامی روسیه سقوط کرده اند:
- در 9 ژوئن یک هواپیمای بمب افکن TU-95 در منطقه آمور سقوط میکند. این هواپیما ها حدود 60 سال است که بکار گرفته شده اند و قرار است تا سال 2040 بازنشسته شوند. موتورهای هواپیمای مذکور ظاهرا هنگام برخاستن از باند پرواز آتش میگیرند و هواپیما از باند خارج میشود. به همین دلیل به کل این هواپیماها تا مدتی اجازه پرواز داده نمیشود تا سلامت آنها بازبینی شود.
- در 4 ژوئن یک هواپیمای MIG-29 در نزدیکی سواحل دریای قزوین، آستراخان، سقوط میکند.
- در همان روز یک هواپیمای SU-34 در منطقه Voronezh در نزدیکی اوگراین سقوط میکند. پاراشوت این هواپیما هنگام فرود باز نمیشود و بنابراین هواپیما نمیتواند به موقع بایستد و از باند خارج میشود و واژگون میشود. هواپیمای SU-34 یکی از جدیدترین هواپیماهای جنگنده و بمب افکن دورپرواز روسیه است.
- در 3 جولای یک هواپیمای MIG-29 د یگر در منطقه Krasnodar سقوط میکند.
- در 6 جولای یک هواپیمای SU-24 در منطقه Khabarovsk هنگام برخاستن از باند سقوط میکند و هر دو خلبان آن کشته میشوند.
- امروز هم یک هواپیمای TU-95 دیگر در همان منطقه خاباروفسک سقوط میکند.
روسیه اخیرا تصمیم گرفته تحرک بیشتری از خود نشان دهد و نقش فعالتری را در صحنه سیاست بازی کند، لذا پروازهای گشت و شناسائی هواپیماهای خود را افزایش داده است. گرچه بیشتر هواپیماهای مذکور قدیمی بودند، اما در بین آنها هواپیماهای مدرن مانند su-34 نیز پیدا میشد و بقیه هواپیماها نیز قاعدتا باید یک برنامه تعمیر و نگهداری مدونی داشته باشند. اما با این حال آماده نگه داشتن این هواپیماها کار ساده ای نیست.
این خبر را از آن جهت آوردم تا درک بهتری از وضعیت دیگر تجهیزات نظامی داشته باشیم. وقتی آماده نگه داشتن هواپیماها با این همه سابقه استفاده از آنها، اینقدر کار مشکلی است؛ آماده نگه داشتن سلاح های هسته ای و موشکهای بالستیک حمل آنها که پیچیدگی تکنولوژیک خیلی بالاتری دارند، قطعا کار مشکل تری است. احتمالا دلیل اصلی که این سلاح ها و همچنین موشکهای قاره پیما تا کنون در هیچ جنگی استفاده نشده اند این است که به محض استفاده از این سلاحها همه مردم عالم متوجه کارآیی پائین آن میشوند.
اگر واقعا رهبران غربی گزینه های نظامی قابل اطمینانی داشتند، هرگز وقت خود را بر سر میز مذاکره تلف نمیکردند.
سلام
البته در ایران معروف شده که هواپیماهای روسی کیفیت پایینی دارند و تا جایی که خاطرم هست اخرین سقوط هواپیما در ایران هم مربوط به هواپیمای بود که با فناوری روسیه ساخته شده بود
ضمن عرض سلام،
این مطلب بیشتر درباره هواپیماهای مسافربری آنها صحیح است. اگرنه هواپیماهای نظامی آنها از کیفیت برابری با هواپیماهای غربی برخوردار است. هواپیمایی مانند tu-95 که در اصطلاح ناتو به خرس معروف است، 60 سال است که به عنوان بمب افکن استراتژیک کار میکند و 25 سال دیگر هم قرار است کار کند. بعضی از سقوط های هواپیماهای آنها مانند آنچه که چند سال پیش در اندونزی رخ داد، احتمالا نتیجه خرابکاری شرکتهای رقیب برای دور نگه داشتن روسیه از بازار هواپیما بود. سقوط چند سال پیش اولین هواپیمای ایرانی که با مشارکت اوکراینی ها ساخته شد نیز احتمالا به خاطر خرابکاری بود. چون در این حادثه تعداد زیادی از اوکراینی ها کشته شدند و اگر قرار بود محصول نامطمئنی را عرضه کنند، تیم مهندسی خود را سوار آن هواپیما نمیکردند.
سقوط هواپیماهای ایرباس هم زیاد رخ میدهد و احتمالا در آینده لیستی از آن خواهم آورد. منتها خبرگزاریهای غربی اینگونه خبرها را بازتاب نمیدهند.
با سلام
واقعا همین طوره که فرمودین اینا اگه میتونستن به ایران حمله نظامی کنند هیچ وقت وزیر خارجه شون رو هفده روز با پای شکسته واسه مذاکره نمی فرستادن و اینکه ریسک حمله با موشک حامل کلاهک هسته ای خیلی بالاست و ممکنه به واسطه یک اشتباه و نقص نا خواسته در حین پرتاب یا اندکی پس از ان منفجر بشه و کشور خودشون رو دچار اسیب کنه به نظر من تمام قدرت و حربه اینا در اقتصاد است و بس . با تشکر
با سلام و تبریک عید فطر
اگه وقت داشتین نظرتون در مورد توافق هسته ای رو بنویسید و اینکه این توافق به نفع ماست یا ضرر ما. ممنون
ضمن عرض سلام،
من هم این عید سعید را خدمت جنابعالی تبریک عرض میکنم و از لطف شما متشکرم.
دلیل اینکه تا بحال درباره توافق هسته ای چیزی ننوشتم این بود که این قضیه ساده ای نیست. هرچند بحث حقوقی درباره متن JCPOA در جای خود قابل بررسی است، اصل داستان نمیتواند فقط محدود به آنچه در متن نوشته شده، باشد. منتظر بودم تا حرکتهای دیگر آمریکایی ها معلوم کند که اصل برنامه آنها چیست. آیا قرار است این داستان سرآغاز راه اندازی یک موج اجتماعی در ایران باشد؟ و یا قرار است ترکیه و اردن با استفاده از فرصتی که عدم تحرک ایران ایجاد میکند، باایجاد مناطق امن در خاک سوریه کار آن را تمام کنند.
برداشت آمریکایی ها این است که تحریمها باعث شد که ایران به زانو بیافتد و راضی به مذاکره شود. آمریکایی ها هیچوقت با حریفی که به زعم آنها زانو زده باشد، مذاکره برد-برد نمیکنند و تا تیر خلاص نزنند، آرام نمینشینند.