باسمه تعالی

فکر نمیکنم هیچ بشری که تا کنون روی زمین قدم گذاشته بتواند دیدن خورشید یا احساس آن را انکار کند. با این حال نمیشود ادعا کرد که اتفاقات سطح خورشید، بدرستی مشاهده شده است. هرچند عکس برداری روزانه از خورشید سابقه ای حدود 150 سال دارد، تنها حدود 16 سال است که عکس برداری منظم و دقیقه به دقیقه از خورشید توسط ماهواره SOHO ناسا انجام میشود. از حدود 6 سال پیش نیز ماهواره های STEREO عکس برداری سه بعدی از خورشید را انجام میدهند. تمام عکس های گرفته شده توسط این ماهواره ها در وبسایت های ناسا قابل مشاهده است [2]  , [1].

البته به تدریج این عکس ها باعث توجه بیشتر عموم به اتفاقات درون و اطراف خورشید میشود. دو سال پیش به مطلبي برخورد كردم كه جالب بود و حكايت از اين داشت كه اشيائي ناشناخته در اطراف خورشيد در مدارهاي بسيار نزديك به خورشيد در حال چرخش مشاهده شده اند كه بعضا دهها برابرابعاد زمین هستند. بعضي ها مدعي شده بودند كه قبلا چنين چيزي مشاهده نشده بود و اين اشياء تازه بوجود آمده اند ولي احتمال میدهم فقط به تازگي توجه مردم را به خود جلب كرده اند. شخصا براي اينكه مطمئن شوم به سايت ذيل كه متعلق به ناسا هست رفتم و عكس هاي زير را از آنجا گرفتم.

اگر در هر كدام از عكس ها دقت بفرماييد، ميتوانيد اشيائي را در اطراف خورشيد ملاحظه  كنيد.  پائين هركدام از عكس ها ساعت و تاريخ آن نوشته شده و در وبسايت ذيل بقيه آنها را ميتوانيد ببينيد.

Sun Stereo 1

هنوز معلوم نيست اين اشياء واقعي هستند يا نه و اگر نيستند چه پديده اي باعث شده تا تصوير ها وجود چنين اشيائي را تداعي كنند، ولي بهرحال اصل مسئله اين است كه اطلاعات بشر از فضا و حتي منظومه شمسي بسيار محدود است و ميزان واقعي دانسته ها با تصوراتي كه از پيشرفت هاي علمي در ذهن عامه مردم است بسيار فاصله دارد.

یکی از دوستان با اطمينان گفت كه چنين چيزي صحت ندارد به اين دليل كه اساسا چند تا از سيارات منظومه شمسي اول پيش بيني شدند بعد ديده شدند يعني از روي انحرافي كه در مدار سياره هاي شناخته شده ديده شده بود به صورت رياضي محل سياره ناشناخته را محاسبه كردند و سپس با رصد آن را پيدا كردند. مثلا اورانوس اين جوري كشف شده است. اما تفاوتی که در این مورد وجود دارد این است که اورانوس در مداری دورتر در حال چرخش است و اجسام مشاهده شده در عکس ها بسیار نزدیک به خورشید هستند. بنابراین تاثیر جاذبه آنها روی سیاره های دورتر در مقابل خورشید قابل صرف نظر است.

اخیرا نیز در عکسی که از خورشید گرفته شد، پدیده جالبی مشاهده شد که چنین به نظر می آید که گردبادی به ارتفاع صدها هزار کیلومتر در سطح خورشید رخ داده که باعث پرتاب مواد به فضا شده، بنحوی که در بالای گردباد این مواد بشکل یک کره به بزرگی مشتری تجمع کرده اند. سیاه بودن این مواد در کنار پس زمینه روشن اطراف خورشید نشانه آن است که این کره خنک تر از اطراف خود است. همین مطلب باعث شد که بعضی ها به این تئوری برسند که پروسه ایجاد کرات جدید چیزی شبیه همین پدیده است. یعنی در اثرگردبادی شبیه به آنچه در عکس میشود دید، مواد به فضا پرتاب میشود و منجر به تجمع آنها به شکل کره در خارج خورشید شده و در ارتفاع کم شروع به چرخش به دور خورشید میکند. اکثر چنین کرات جدیدی پس از مدتی توسط جاذبه خورشید دوباره جذب خورشید شده و از بین میروند. سیاره های موجود نیز میتوانند حاصل همین پروسه باشند، با این تفاوت که توانسته اند از جاذبه خورشید گریخته و در مدارهای دورتری به دور خورشید بچرخند. البته این مطالب فقط در حد حدس زدن است و قاعدتا بشر توان صدور نظر قطعی در این باره را ندارد.

اما نظر دانشمندان ناسا و دانشگاه های معتبر در این باره چیست؟ اولین چیزی که از آنها میشود انتظار داشت این است که اگر کسی زودتر از آنها به اظهار نظر بپردازد، مورد تمسخر آنها قرار میگیرد و اساسا برخورد خوبی با صاحب نظران خارج از حلقه خود ندارند. دوما، سخت ترین چیز برای آنها ابراز کلمه "نمیدانم" است و به هر طریق ممکن از بیان آن طفره میروند. یعنی وقتی با پدیده ای روبرو میشوند که هیچ چیزی درباره آن نمیدانند، سعی میکنند بطریقی جهل خود را مخفی کنند. مثلا برای آن پدیده اسمی انتخاب میکنند. در مورد مثال فوق ادعا کردند که این پدیده شناخته شده ای است و نام آن prominence  است. اما وقتی از آنها سئوال شود که prominence چیست، میگویند که این پدیده کمتر شناخته شده است و مطالعه روی آن هنوز جریان دارد. در واقع چیزی بیش از کلمه نمیدانم برای گفتن ندارند. البته اگر کس دیگری بگوید که نمیدانم، به حساب عوام بودن او گذاشته میشود، ولی تمام حرفه ای بودن آنها این است که نمیدانم را طوری بگویند که بشود با آن نان خورد.

از طرف دیگر مجموعه تمدن غربی با هر نظریه ای و یا حرکت علمی که منجر به ناتوان و یا پسرو نشان دادن غرب منجر شود، بشدت برخورد میکند. در مورد فوق نیز رسانه های غربی در مورد آنچه در اطراف خورشید مشاهده میشود کمتر خبری منتشر میکنند تا آن زمانی که دانشمندان آنها به تئوری قابل مطرحی در این زمینه برسند و قبل از آن از تحریک و جلب توجه صاحب نظران دیگر کشورها خودداری میکنند.

بهرحال، تنها چیزی که میشود نتیجه گرفت این است که احتمالا در آینده نزدیک خبرهای بسیاری از اتفاقاتی که در اطراف خورشید میگذرد، خواهید شنید؛ بنحوی که درک بشر از سازوکار خورشید متحول شود.